Katona Ági gondolatai mulandóak, a maradóknak .

2015. május 31., vasárnap

Konzervdoboz

Az jutott az eszembe, hogy, olyan vagy, mint egy doboz  befőtt.

Jó címkével de kőkemény konzervdobozzal
Az embernek megtetszik a címke, és kíváncsi lesz a benne lévő tartalomra,,,, szeretné kinyitni, de nincs rajta nyitó fül. Próbálja mindennel, de kicsorbult már egy kés hegye, ki a nyitóé is. Forgatja, forgatja,,, nem akarná feladni,,, mert bizonyára roppant finom lehet az is, ami benne van.
Sikerül végre egy kicsiny rést nyitni rá ahol bebizonyosodni látszik a sejtett, mivel isteni illatok áradnak belőle. Az ember még izgatottabb lesz. És őrlődik a között, hogy visszategye a polcra és hagyja a fenébe, vagy igenis keresse meg a nyitját.
Nem könnyű a feladat, és hagyná is az ember a fenébe, de hát az emberi kíváncsiság nagy úr. Meg hát minek visszatenni a polcra egy már megkezdett dobozt. Legalább derüljön ki mi van, benne, aztán ha nem jó, még mindig el lehet dönteni hogyan tovább. Így az ember egy idő után ott áll, kezében az izgalmas , kicsit megkezdett dobozzal, még mindig ismeretlen, titkos tartalommal, nem ismerve a nyitó kódját. Csak találgat, találgat próbálkozik, forgatja. Nem adná fel szívesen, de a megoldás sincs még meg.
Jó volna tudni, hogy akarod-e , hogy kinyissanak.......

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése